Ceaiul antibiotic

ianuarie 30, 2015

Ceaiul cu cea mai mare cautare iarna la noi, este acesta infuzie ce combina usturoiul cu lamaia. Aroma lui nu este dintre cele mai placute, dar daca va povestesc cat este de puternic veti trece peste asta.

Usturoiul contine alicina, un puternic antibiotic,unii cercetatori sunt de parere ca un mg de alicina are puterea a 15 unitati standard de penicilina. Scade colesterolul, reduce tensiunea, creste nivelul de serotonina si ajuta sistemul imunitar.

Lamaia conţin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, toate întăresc imunitatea şi luptă împotriva infecţiilor; distruge microbii, stopează tumorile, scapă de paraziţii intestinali, reglează tensiunea arterială, efect antidepresiv, combate stresul.

Ceaiul se face asa:
-o lamaie intreaga bio
-un catel de usturoi
-apa

Spalati lamaia si puneti-o intreaga intr-un ibric ingust si inalt,in asa fel incat sa fie total acoperita de apa. Ceaiul trebuie sa fie concentrat deci nu folositi mai mult de o cana cu apa. Adaugati si usturoiul nedecojit. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba 7 minute.
Nu lasati mai mult de 7 minute si nu dati focul prea tare pentru ca se va sparge lamaia si gustul va fi teribil. Din acelasi motiv e mai bine sa folositi lamai cu coaja grosa.

In caz de febra se poate bea acest ceai la fiecare 4 ore, ca si un antibiotic. Infuzia este buna si pentru bronsite cronice, astm, herpes, chiar si varicela.

Deca se vrea folosit preventiv, e de ajuns sa beti o cana pe zi timp de 2-3 zile.
Din pacate nu se poate adauga zahar pentru ca favorizeaza inmultirea bacteriilor. Daca chiar nu reusiti sa il beti, adaugati o lingurita de miere, avand in vedere ca si aceasta are actiune antiinflamatorie.

Inainte sa ma injurati din cauza gustului asteptati putin si dati-i o sansa sa isi faca efectul!

Leave a Reply