Omleta cu spanac

ianuarie 6, 2015

Omleta cu spanac este recomandata copiilor de peste un an pentru ca abia atunci se introduce albusul in alimentatie, in timp ce galbenusul se poate introduce la 8 luni, iar spanacul la 10 luni.
Spanacul este bogat in magnziu,mangan,acid folic,vitaminele K, A, C, B6, E, potasiu.Contine si fier si calciu dar acestea sunt absorbite de organism intr-o proportie destul de mica din cauza acidului oxalic, prezent si el in spanac.
Oul contine si el multe vitamine si minerale majoritatea concentrate in galbenus: vitaminele A, D si E, acid folic, vitaminele B1, B2, B6, B12, calciu, fosfor, sodiu, potasiu, fier, zinc, magneziu.

Ingrediente:
-un ou
-o mana de spanac proaspat sau 2-3 cuburi congelat
-o lingura ulei de masline extra-virgin/orez

Optional:
-branza proaspata (noi folosim ricotta) sau branza parmigiano.
Spanacul se adauga in apa ce fierbe si se tine 1-2 minute. O parte din acidul oxalic, dar si nitriti vor trece in apa in care fierbe, de aceea aceasta apa nu va fi folosita. Acidul oxalic se elimina si prin aburi de aceea este important ca spanacul sa fiarba fara capac. Apoi se marunteste cu blenderul si cand s-a racorit se amesteca cu oul batut. Se poate aduga o lingura de ricotta iar apoi se pune in tigaia antiaderenta 2-3 minute pe fiecare parte. Daca tigaia este una normala puteti pune o bucata de hartie de copt in care turnati omleta si o acoperiti cu alta bucata de hartie pentru cand o intoarceti. Daca nu ati folosit ricotta puteti rade deasupra parmigiano. Deasupra turnati lingura de ulei.Emm prefera sa o manance cu rosii sau salata verde, si ce este cel mai important nu o refuza niciodata.

Leave a Reply